Penta Nova

Academie voor Schoolleiderschap

Penta Nova is een samenwerkingsverband van zeven hogescholen verspreid over Nederland. Gezamenlijk bundelen wij onze krachten om managementopleidingen te verzorgen voor het primair en voortgezet onderwijs en het mbo/bve. In praktische zin betekent dit dat de opleidingen worden verzorgd op verschillende locaties, zoals Hogeschool Viaa in Zwolle.

De ontwikkeling van de opleidingen van de academie wordt ondersteund door het lectoraat Leiderschap in het onderwijs. Wouter Schenke is lector en zijn focus ligt op waardengericht leiderschap.

Penta Nova maakt gebruik van ervaren docenten, die afkomstig zijn van de participerende hogescholen. Ook worden regelmatig externe specialisten ingezet.

Visie

Een (master)opleiding bij Penta Nova bereidt je niet alleen voor op waar een schoolleider nu mee te maken heeft. Het bereidt je ook voor op wat er nog gaat komen. Hoe je nu én in de toekomst als schoolleider waardevol onderwijs realiseert en betekenisvol bijdraagt in het leven van kinderen. De gedrevenheid die jij voelt om verschil te kunnen maken, drijft ons om ons onderwijs te blijven verbeteren en vernieuwen.

Lees meer over Penta Nova en de opleidingen voor Schoolleiderschap