Buitenlandbeurs

Als je stage wilt gaan lopen in het buitenland maak je vaak extra kosten. Daarom zijn er mogelijkheden voor het aanvragen van een buitenlandbeurs.

Stages binnen Europa

Bij het buitenland denken veel mensen aan landen buiten Europa. Toch zijn er ook tal van mogelijkheden om in een Europees land stage te lopen of een afstudeerproject te doen. Bijvoorbeeld in België, Duitsland, Zwitserland of Noorwegen. De keuze voor één van deze landen biedt je in veel gevallen de mogelijkheid om een Erasmusbeurs aan te vragen.

In juni 2013 heeft Viaa voor de tweede keer een ‘extended Erasmus University Charter’ toegewezen gekregen van het ‘Education, Audiovisual and Culture Executive Agency’ van de Europese Commissie. Hierdoor zijn we in staat studenten, docenten en andere medewerkers beurzen te verstrekken ter ondersteuning van Europese activiteiten. Klik hier voor het Erasmus Policy Statement.

Stages buiten Europa

Ook voor stages buiten Europa zijn beurzen beschikbaar. Dat kan de reguliere Viaa-buitenlandbeurs zijn, maar je komt wellicht ook in aanmerking voor een ander beursprogramma. Hierover vind je meer informatie op de website van Beursopener.

Lees meer op de website van beursopener

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over het aanvragen van een studiebeurs voor buitenlandstages? Neem dan contact op met het International Office van Hogeschool Viaa.