Hbo V deeltijd

Wil jij je naast je baan verder ontwikkelen en verdiepen in de zorg? Dan is Hbo V deeltijd – ofwel Verpleegkunde – wat voor jou! Tijdens deze deeltijdopleiding groei jij uit tot een allround hbo-verpleegkundige met de juiste competenties.

Hoe ziet de opleiding hbo V deeltijd eruit?

Tijdens deze opleiding staat – naast het opdoen van relevante kennis en vaardigheden – je persoonlijke ontwikkeling centraal. Als professionele, sociale, allround verpleegkundige dien jij oog te hebben voor het probleem van de patiënt. Dit kan zowel fysiek als mentaal zijn. Hierbij spelen de (spirituele) achtergrond, het totale gestel en de sociale omgeving van die persoon ook vaak een grote rol. Om dit te kunnen inzien is het belangrijk dat je jezelf ook goed leert kennen; als deeltijd student krijg jij daar in 2,5 jaar tijd alle ruimte voor. Het Neuman Systems Model ligt hieraan ten grondslag.

De patiënt die je behandelt staat altijd centraal. Aandachtig luisteren, meedenken en grapjes maken horen daar ook bij. Je geeft wat, maar krijgt daar ook veel voor terug. Een blije patiënt bijvoorbeeld of een wijze les.

Benieuwd wat je kunt verwachten van de deeltijd leerjaren? Wij leggen je uit wat er tijdens de hbo V deeltijd opleiding wordt behandeld.

Na de opleiding hbo V deeltijd

Als hbo-verpleegkundige kun jij allerlei kanten op. Je kunt bijvoorbeeld verder doorgroeien in je huidige functie, maar ook overstappen naar een andere organisatie zoals een huisartsenpraktijk, ziekenhuis of revalidatiekliniek. Psychiatrie of jeugdzorg kan ook. Wil je liever doorleren? Denk dan aan een opleiding tot Praktijkverpleegkundige, een master Verplegings- of Gezondheidswetenschappen of master Interprofessioneel werken met Jeugd (MIJ). Er is van alles mogelijk.

Meer praktische informatie over hbo V deeltijd
Schrijf je direct in voor de deeltijdopleiding hbo V