Lerarenopleiding Zwolle

Wil jij de lerarenopleiding in Zwolle volgen? Bij Viaa ben je aan het juiste adres. Jij weet als geen ander dat een juf of meester het verschil kan maken in het leven van een kind; daar streef jij ook naar.

Hoe ziet de lerarenopleiding Zwolle eruit?

Tijdens de lerarenopleiding aan Viaa leer je om zelfverzekerd voor de klas te staan. Dit leer je voornamelijk door het veel te doen; er is veel aandacht voor ‘werkplekleren’/stages. Je ontdekt jouw kracht en jouw eigen stijl van lesgeven tijdens de verschillende leerjaren. Ook vragen we je om op je opleidingsschool een bijdrage te leveren aan beter onderwijs en klasoverstijgende activiteiten.

Als leerkracht is je leven erg afwisselend, geen dag of kind is hetzelfde. Je ontdekt dat het onderwijs zoveel meer is dan kinderen de juiste vaardigheden en kennis bijbrengen. De lerarenopleiding aan Viaa in Zwolle besteedt de aandacht uitgebreid aan alle belangrijke aspecten die nodig zijn in het onderwijs. De pabo, ofwel de lerarenopleiding aan Viaa in Zwolle, is een kleine opleiding, waardoor het onderwijs en contact heel persoonlijk is. Dit wordt door studenten als erg positief ervaren. Ook staan er geregeld excursies op het programma, zoals het bezoeken van onderwijsinstellingen in andere Europese steden.

Christelijk karakter

Omdat Hogeschool Viaa een christelijke identiteit heeft, leiden wij christen-professionals op die willen getuigen van Gods liefde in hun werk. Dit betekent dat je kinderen lesgeeft vanuit Bijbels perspectief en ze hoop biedt. Je brengt ze bij goed om te gaan met de schepping, de natuur en anderen. Tijdens de lerarenopleiding van Viaa in Zwolle krijg je hier handvatten voor.

Benieuwd wat je kunt verwachten van de vier leerjaren aan Viaa in Zwolle? Wij leggen je uit wat er tijdens de lerarenopleiding Zwolle wordt behandeld.

Na de lerarenopleiding Zwolle

De meeste afgestudeerden vinden een baan als juf of meester op een basisschool in regulier of speciaal onderwijs. Ook zijn er oud-studenten die lesgeven op middelbare scholen, aan allochtonen of volwassenen of ze werken in educatiecentra. Als afgestudeerde van de Pabo is de kans op een baan groot. Wil je je verder specialiseren? Als afgestudeerde kun je kiezen voor de master Leren & Innoveren (MLI) of een post-hbo-opleiding als taal-, reken- of onderbouwspecialist. Ook kun je leidinggeven in het onderwijs.

Meer praktische informatie over de lerarenopleiding Zwolle
Schrijf je direct in voor de lerarenopleiding Zwolle