Pabo

Niveau Niveau Hbo
Tijd Tijd 4 jaar
Locatie Locatie Zwolle
Taal Taal Nederlands

Pabo

Doe je de Pabo, dan word je meester of juf. Maar dat niet alleen. Voor kinderen ben je iemand die veel weet en bij wie ze altijd terecht kunnen. Ook met vragen die niet over school gaan. Een betekenisvol beroep dat je leert door te doen, te denken en er te zijn. En dat kan bij de Pabo-opleiding van Hogeschool Viaa!

Pabo bij Hogeschool Viaa
Bij Hogeschool Viaa ga je veel in de praktijk aan de slag. Tijdens de Pabo wisselen studie- en stagedagen elkaar af. Zo sta je vanaf het begin twee dagen per week in het klaslokaal. Je ontdekt of het vak bij je past, doet ervaring op en wordt steeds meer losgelaten. In combinatie met het actuele onderwijsprogramma weet je zeker dat je jezelf ontwikkelt tot de juf of meester van nu. Hoe je leerlingen leert omgaan met anderen en met de natuur vinden wij belangrijk. We zijn daarom aangesloten bij het netwerk Duurzame Pabo.

Samen leren en ontwikkelen
Als meester of juf moet je sterk in je schoenen staan. Daarom is er veel ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Omdat we een kleinschalige lerarenopleiding voor de basisschool zijn, weten we wie je bent en bieden we goede begeleiding. Je krijgt ondersteuning vanuit zowel school als stage en kunt ervaringen delen in je vertrouwde werkgroep met medestudenten.

Persoonlijk meesterschap
Andersom begeleid jij de leerlingen in jouw klas. Om dat op de juiste manier te kunnen doen, moet je eerst jezelf leren kennen. Tijdens de Pabo-opleiding moedigen we je aan om je unieke kwaliteiten te ontdekken en in de praktijk in te zetten. Zo ben je van betekenis voor leerlingen. En ontwikkel je vanuit persoonlijk meesterschap een eigen visie op onderwijs: wat is volgens jou een goede leerkracht?

Christelijke Pabo
Wij zijn een christelijke Pabo in Zwolle. Dit betekent dat we veel samenwerken met christelijke basisscholen. Je bent van harte welkom om bij ons te studeren, ook als je geen christelijke achtergrond hebt.

Onze Pabo in Zwolle is Topopleiding
Onze Pabo in Zwolle is door de Keuzegids uitgeroepen tot Topopleiding. Daarmee behoren we tot de beste lerarenopleidingen voor de basisschool van Noord-Nederland. Vooral op het gebied van haalbaarheid scoren we hoog: de meeste studenten hebben na vier jaar hun diploma op zak.

Vraag de voltijdbrochure aan

Wat wil je weten?