Verschillende routes bij de Pabo

Ben je op zoek naar een school waar jij je kunt ontwikkelen tot een goede meester of juf? We bieden verschillende routes bij de Pabo, zodat jij een variant kunt kiezen die bij jou en je achtergrond past.

Pabo hbo in voltijd

Voltijdroute Pabo-opleiding

Onze Pabo-opleiding is in voltijd te volgen. Je leert hoe je moet lesgeven, maar ontdekt bovenal wat voor meester of juf je wilt worden. Zo kun je écht van betekenis zijn voor de leerlingen in jouw klas. Bij onze Pabo wisselen studie- en stagedagen elkaar af. Zo sta je vanaf het begin twee dagen per week in het klaslokaal, waardoor je veel praktijkervaring opdoet.

Universitaire Pabo

Ben jij een vwo’er met interesse in Pedagogiek, maar wil je ook de wereld van het basisonderwijs leren kennen? Dan kun je kiezen voor de Universitaire Pabo. Je gaat elke week één dag naar de Pabo in Zwolle, bent twee dagen bij de Vrije Universiteit Amsterdam en loopt één dag stage. Om te starten, heb je een vwo-diploma nodig.

Vraag de voltijdbrochure aan

Pabo in deeltijd

Pabo in deeltijd

Je kunt onze Pabo ook in deeltijd volgen. Een uitkomst als je wilt leren naast je baan. Of als je behoefte hebt aan verdieping. Ook is het mogelijk om na de ad Didactisch Educatief Professional (met uitstroomprofiel Pabo) van Viaa in te stromen in het tweeede jaar van de driejarige deeltijdopleiding Pabo (2+2-route).

Lees meer over Pabo studeren in deeltijd

Wat wil je weten?