Meer weten over de Pabo?

Wil je meer weten over de Pabo bij Hogeschool Viaa in Zwolle? Bezoek dan onze Open dag of maak een afspraak voor een meeloopdag. Je kunt ook een brochure aanvragen of contact opnemen. Opleidingsvoorlichter Inge Huttinga helpt je graag.

Vraag de voltijdfolder aan

Veelgestelde vragen over de Pabo

Wat houdt de Pabo in?
De Pabo is een hbo-opleiding waar je wordt opgeleid tot meester of juf. Je leert het vak in de praktijk door stage te lopen. Bij de hbo-instelling krijg je de theoretische kennis aangereikt.

Wat leer je op de Pabo?
Je leert hoe je met jouw kwaliteiten van betekenis kunt zijn voor kinderen. Tijdens de pabo-opleiding wisselen studie- en stagedagen elkaar af. Zo doe je veel vakkennis op en pas je vaardigheden meteen toe in de praktijk.

Wat kan je met de Pabo?
Na de pabo kun je aan het werk op een basisschool, in het speciaal onderwijs of het praktijk- of volwassenonderwijs, maar ook bij bijvoorbeeld een educatiecentrum of adviesbureau.

Welke opleiding heb je nodig voor de Pabo?
Je kunt starten met de Pabo na het afronden van de havo of een mbo-opleiding op niveau 4. Heb je recent geen examen gedaan in de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek, dan moet je aantonen dat jouw kennis van deze vakken op peil is. Hoe je dit doet, vind je op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl

Kan je met een mbo-diploma naar de Pabo?
Ja, met een mbo-diploma op niveau 4 kun je naar de Pabo. Wel moet je voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek eerst een toelatingstoets doen.

Wat wil je weten?