Na de Pabo

Na de Pabo kun je aan het werk als leerkracht op een basisschool. Maar er zijn ook studenten die lesgeven op een middelbare school of in het praktijk- of volwassenonderwijs. Sommigen komen zelfs terecht in de ICT, bij een educatiecentrum of in de advieswereld. Met jouw diploma kun je alle kanten op.

Baankansen met een Pabo-opleiding

De baankansen in het onderwijs groeien: in de komende jaren zijn er steeds meer leraren nodig. De Algemene Onderwijsbond voorspelt zelfs een tekort aan leerkrachten in het basisonderwijs tot en met 2025. Niet zo gek dus dat 95 procent van onze afgestudeerde Pabo-studenten binnen anderhalf jaar een baan heeft.

Je CV iets extra's meegeven

Wil jij tijdens de Pabo-opleiding je kennis verder verbreden of verdiepen? We bieden de ruimte om meer profielen te kiezen of een extra minor te volgen, eventueel buiten Hogeschool Viaa. Ook kun je je onderzoeks- of innovatietraject aanvullen met bijvoorbeeld een publicatie. Zo geef je je cv iets extra’s mee. En sta je sterker op de arbeidsmarkt.

Doorleren na de Pabo hbo?

Wil je doorleren na de Pabo hbo? Volg dan een nascholingscursus, post-hbo opleiding of master bij Hogeschool Viaa. We bieden allerlei interessante programma’s om je te blijven ontwikkelen.

Vraag de voltijdbrochure aan

Wat wil je weten?