Instroommogelijkheden en routes Pabo

De opleiding Pabo van Hogeschool Viaa kent afhankelijk van je vooropleiding en ervaring verschillende instroommogelijkheden en routes

Pabo in voltijd

Voltijdroute

Tijdens de voltijdroute Pabo aan Viaa wordt je persoonlijk begeleid in welke leerkracht jij wilt worden. Daarnaast ben je direct vanaf de start van de opleiding twee dagen per week in een basisschool waardoor je veel praktijkervaring opdoet en theorie die je tijdens de colleges krijgt in de praktijk kunt brengen.

Bij de reguliere voltijdopleiding heb je de mogelijkheid om in het tweede jaar van de opleiding te kiezen voor de specialisatie Jongere Kind of Oudere Kind.

Lees meer over de voltijdopleiding Pabo

Universitaire Pabo

Ben jij een vwo-er die zich wil verdiepen in Pedagogiek maar ook de wereld van de basisschool van binnenuit wil leren kennen? Dan kun je bij de Pabo van Viaa ook de universitaire Pabo volgen. Je studeert dan aan de Pabo van Viaa, maar volgt ook een gedeelte van je opleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Je bent met een vwo-diploma vrijgesteld van de toelatingseisen.

Lees meer over de voltijdroute Universitaire Pabo

Pabo in deeltijd

Deeltijdroute

Werk je al in het onderwijs, maar wil je graag verder leren? Of werk je binnen een heel ander vakgebied, maar wil je je graag laten omscholen tot juf of meester in het basisonderwijs? Dan is de deeltijdopleiding Pabo van Hogeschool Viaa iets voor jou. Hieronder geven we een overzicht van onze deeltijdroutes.

Lees meer over Pabo studeren in deeltijd

Zij-instroom traject - 2 jaar

Met een hbo- of wo-diploma op zak is het mogelijk om in korte tijd leraar basisonderwijs te worden als zij-instromer. Je staat direct zelfstandig voor de klas en volgt daarnaast op de Pabo een scholingsprogramma dat op jou is afgestemd. De kosten voor de Pabo worden betaald uit een subsidie die de school waar je gaat werken kan aanvragen. In twee jaar rond je het traject af. Je ontvangt geen diploma, maar wél je bevoegdheid om les te geven.

Lees meer over het zij-instroomtraject

Verkorte deeltijdroute - 2,5 jaar

Voor dit traject heb je een afgeronde hbo of wo-opleiding nodig. De verkorte Pabo houdt in dat je minder studiepunten haalt en dat het programma versneld wordt. Discipline en zelfsturing spelen in dit traject een belangrijke rol. Vanaf het tweede jaar is er de mogelijkheid om zelfstandig en betaald voor de klas te staan.

Lees meer over de verkorte deeltijdopleiding in 2,5 jaar

Versnelde deeltijdroute - 3 jaar

Heb je een afgeronde mbo- of havo-opleiding? Werk je bijvoorbeeld al als onderwijsassistent en wil je je Pabo bachelor halen? Afhankelijk van je vooropleiding en ervaring is er de mogelijkheid om te versnellen en de Pabo in 3 jaar af te ronden.

Lees meer over de versnelde deeltijdroute in 3 jaar

Reguliere deeltijdroute - 4 jaar

Wil jij de Pabo in deeltijd volgen en veel praktijkervaring opdoen tijdens je opleiding? Kom dan studeren aan de Pabo van Hogeschool Viaa. In het reguliere deeltijdprogramma geven we je alle ruimte om ervaring op te doen. In werkgroepen en colleges spijker jij je kennis bij die je kan gebruiken in de praktijk.

Lees hier meer over de reguliere deeltijdroute van Hogeschool Viaa

Contact