Pabo deeltijd verkort aan Hogeschool Viaa

Volg de Pabo deeltijd verkort opleiding aan Hogeschool Viaa. Je kunt verder leren in het onderwijs of je laten omscholen tot juf of meester. Volg het verkort deeltijdprogramma van 2,5 jaar of doorloop de opleiding in 3 of 4 jaar.

De Pabo deeltijd verkort opleiding is erg intensief. Met name als je naast de opleiding een baan of gezin hebt. We vragen studenten daarom ook om een sterke inzet. Deze inzet wordt natuurlijk beloond met afwisseling, ontwikkeling en veel voldoening.

Hoe ziet de Pabo deeltijd verkort opleiding eruit?

Eén dag in de week volg je colleges bij Viaa. De voorbereiding van deze colleges doe je thuis. Daarnaast ben je een dag in de week in het klaslokaal te vinden voor je stage. Elk studiejaar minstens dertig tot veertig dagen.

Download deeltijdfolder

Instroommomenten

Bij de pabo deeltijd opleiding is het mogelijk om in februari of in september in te stromen.

 

Zo ziet een collegedag eruit

Tijdens je collegedag volg je vooral pedagogisch-didactische vakken. Docenten behandelen in colleges, presentaties en workshops alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het werk in de klas. Ook word je ondersteund in je persoonlijke en professionele vorming.

Stage

In overleg kan je stagelopen bij een school die ook je werkgever is. Voor de stage zijn een aantal leeruitkomsten geformuleerd die richting geven aan de stage-activiteiten.

Na de Pabo deeltijd verkort opleiding

Een baan vinden in het onderwijs of doorstuderen, alles is mogelijk. Na de Pabo deeltijd verkort opleiding kun je diverse post-hbo-opleidingen, masterstudies of nascholingscursussen volgen aan Hogeschool Viaa. Denk aan masterstudies als Leren & Innoveren (MLI) en Interprofessioneel werken met Jeugd. (MIJ)

Meer praktische informatie over Pabo deeltijd
Schrijf je direct in voor de Pabo deeltijd verkort opleiding
Klik hier voor een overzicht van alle nascholing die je kunt volgen bij Hogeschool Viaa