Pabo deeltijd verkort

Volg de Pabo deeltijd verkort opleiding aan Hogeschool Viaa. Je kunt verder leren in het onderwijs of je laten omscholen tot juf of meester. Tijdens dit verkorte deeltijdprogramma doorloop je de opleiding in 2,5 jaar

Deze verkorte Pabo deeltijdopleiding is erg intensief. Met name als je naast de opleiding een baan of gezin hebt. We denken graag met je mee of en hoe deze opleiding voor jou te combineren is. Stel daarvoor vooral je vragen vooraf aan onze opleidingsvoorlichter. We beantwoorden ze graag.

 

Hoe ziet de verkorte Pabo deeltijdopleiding eruit

Eén dag in de week volg je colleges bij Viaa. De lesdag is op de donderdag. De voorbereiding van deze colleges doe je thuis. Daarnaast ben je een dag in de week in het klaslokaal te vinden voor je stage. Elk studiejaar veertig dagen.

Tijdens je collegedag volg je vooral pedagogisch-didactische vakken. Docenten behandelen in colleges, presentaties en workshops alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het werk in de klas. Ook word je ondersteund in je persoonlijke en professionele vorming.

Versneld voor de klas

Het is mogelijk om binnen de verkorte deeltijdopleiding de route ‘versneld voor de klas’ te volgen. Bij het behalen van je pabo-propedeuse en minimaal niveau 2 van je stage kun je dan, in dienst van een school, 2-4 dagen betaald zelfstandig voor een klas. Een prachtige kans voor een snelle carrièreswitch!

Download deeltijdfolder

Stage

In overleg kan je stagelopen bij een school die ook je werkgever is. Voor de stage zijn een aantal leeruitkomsten geformuleerd die richting geven aan de stage-activiteiten.

Schrijf je direct in voor de Pabo deeltijd verkort opleiding

Vooropleiding

Voor dit traject heb je een afgeronde hbo of wo-opleiding nodig. De verkorte Pabo houdt in dat je minder studiepunten haalt en dat het programma versneld wordt. Discipline en zelfsturing spelen in dit traject een belangrijke rol. Vanaf het tweede jaar is er de mogelijkheid om zelfstandig en betaald voor de klas te staan.

Waarom Pabo in deeltijd studeren bij Hogeschool Viaa?

Persoonlijke begeleiding vinden wij belangrijk in de voortgang van jouw studie. Je bespreekt jouw vragen met je PPO-docent (Persoonlijke Professionele Ontwikkeling), die jou ook begeleid in jouw studie. De lijnen zijn kort en ook onze begeleiders in de praktijk zijn betrokken op jouw studievoortgang.

Wij gaan voor een actueel curriculum. Met onze praktijkbegeleiders onderhouden we nauwe afstemming over theorie-praktijk. Zo kun je casussen uit de praktijk direct inbrengen in jouw eigen PPO-groep. Omgekeerd kun je theorie direct toepassen in de praktijk. Kwaliteit van de opleiding staat hoog in het vaandel en onze opleiding behoort dan ook tot de topopleidingen van Nederland.

De Pabo van Viaa werkt vanuit christelijke waarden, dat betekent dat we vooral samenwerken met christelijke basisscholen. Als deeltijdstudent zoek je echter je eigen stageplek. Heb je geen christelijke achtergrond, maar wil je wel graag op een school studeren waar deze waarden centraal staan, dan ben je ook van harte welkom bij ons op de opleiding.

Onze lerarenopleiding in deeltijd werkt met een uniek concept van studiedagen en samen leren in de praktijk. Dat maakt onze opleiding interessant voor als je graag praktijkgericht aan de slag gaat of als je al werkt in het onderwijs en die ervaring graag gebruikt voor het behalen van een hbo-diploma leraar basisonderwijs.

Onze docenten en praktijkbegeleiders moedigen je aan om jouw Persoonlijk Meesterschap te ontdekken: wat voor leerkracht wil jij worden?

Meer lezen over de Pabo in deeltijd bij Viaa

Opleidingsroutes van de Pabo van Viaa

Klik hier voor een overzicht van alle opleidingsroutes bij onze Pabo

Meer informatie en contact