Pabo deeltijd in 2 jaar

Meer leren in het onderwijs of laten omscholen tot juf of meester? Volg de opleiding Pabo deeltijd in 2 jaar aan Hogeschool Viaa met het zij-instroomprogramma of doorloop de opleiding in 3 of 4 jaar.

Duaal karakter van de opleiding

De Pabo deeltijd opleiding in 2 jaar heeft een duaal karakter. Eén dag in de week volg je colleges bij Viaa. De voorbereiding van deze colleges doe je thuis. Daarnaast ben je een dag in de week in het klaslokaal te vinden voor je stage. Elk studiejaar minstens dertig tot veertig dagen.

Of je de Pabo deeltijd opleiding nu in 2 jaar doet of in 3 of 4, het programma is erg intensief. Zeker als je het naast een baan of gezin volgt. We vragen studenten daarom ook om een goede inzet. Maar dit wordt natuurlijk ook beloond met afwisseling, ontwikkeling en veel voldoening.

Download deeltijdfolder

Zo ziet een collegedag eruit

Tijdens je collegedag volg je vooral pedagogisch-didactische vakken. Docenten behandelen in colleges, presentaties en workshops alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het werk in de klas. Ook word je ondersteund in je persoonlijke en professionele vorming.

Stage

In overleg kan je stagelopen bij een school die ook je werkgever is. Voor de stage zijn een aantal
leeruitkomsten geformuleerd die richting geven aan de stage-activiteiten.

Vooropleiding en instroommomenten

Als je in het bezit bent een hbo- of wo-opleiding kun je via het zij-instroomtraject in twee jaar de Pabo afronden. Je kunt in februari en in september instromen.

Na de Pabo deeltijd 2 jaar

De meeste afgestudeerden vinden een baan in het basisonderwijs, maar doorstuderen is ook nog mogelijk. Aan Hogeschool Viaa kun je ook diverse post-hbo-opleidingen, masterstudies of nascholingscursussen volgen. Voorbeelden van masterstudies aan Viaa zijn de masters Leren & Innoveren (MLI) en Interprofessioneel werken met Jeugd. (MIJ)

Meer informatie over Pabo deeltijd
Schrijf je direct in voor de Pabo deeltijd in 2 jaar