Onderwijsmasters Viaa zijn topopleidingen

Keuzegids Masters 2018 positief over Viaa

De onderwijsmasters Educational Leadership en Leren & Innoveren van Hogeschool Viaa uit Zwolle zijn beide beoordeeld als topopleidingen. Dat blijkt uit de Keuzegids Masters 2018, die vandaag is verschenen.

Prima begeleiding

De Master Educational Leaderschip (MEL) is in de categorie Onderwijsmanagement bovendien op de eerste plaats geëindigd met tachtig punten. De Keuzegids zegt over de master: “Viaa en Marnix (op de 2e plaats, red.) zijn toppers. Er is veel aandacht voor het leren doen van onderzoek. Ook geven de docenten prima begeleiding en is de toetsing relevant”.

Penta Nova

De Master Educational Leadership is ontwikkeld om de professionalisering van schoolleiders te verdiepen. Deze master biedt naast theoretische verdieping ook onderzoeksvaardigheden om de studenten op te leiden tot onderzoeksmatige schoolleiders. De MEL is onderdeel van het samenwerkingsverband PentaNova. In dit verband werkt Viaa samen met de Marnix Academie, Christelijke Hogeschool Ede, Driestar hogeschool, InHolland en Hogeschool Leiden.

Master Leren & Innoveren

De master Leren & Innoveren is door de Keuzegids ook beoordeeld als topopleiding en staat samen met de Hanze Hogeschool uit Groningen op een gedeelde derde plaats in de categorie Onderwijsvernieuwing. Deze master wordt gezamenlijk aangeboden door de Christelijke Hogeschool Ede, Driestar hogeschool en Hogeschool Viaa.

De master LI richt zich op leraren en anderen die zich bezig willen houden met onderwijsvernieuwing en beleid in scholen. Docenten leren te analyseren welke problemen en wensen er zijn in het onderwijs en hoe die het beste kunnen worden aangepakt. Deze masteropleiding is bedoeld voor leraren uit alle sectoren van onderwijs.