Geslaagde werkvelddag 'Het glas halfvol'!

Op 26 februari vond het werkplaatsevent ‘Het glas halfvol’ plaats op Viaa. Machteld Huber, voormalig huisarts en grondlegger van het concept ‘positieve gezondheid’, boeide de zaal met haar pleidooi dat het voor patiënten heel belangrijk is om niet alleen ‘ziektezorg’ te krijgen, maar aandacht voor onder andere sociale relaties en zingeving. Ewoud de Jong, psychiater bij Eleos, vertelde hoe de herstelgroepen bij Eleos gebruik maken van Hubers model.

De bezoekers van het event waren professionals, docenten, studenten, beleidsmakers, onderzoekers, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers, zowel uit het zorg- als het welzijnsdomein. Na de lezingen verdeelden zij zich over 8 actieve werksessies. Daarin presenteerden diverse organisaties hoe zij gebruik maken van ‘positieve gezondheid’ in de praktijk.

Het werkplaatsevent was onderdeel van de ‘werkvelddag’ van de Academie Sociaal Werk & Theologie. De academie organiseert op deze dagen verschillende bijeenkomsten voor professionals in het werkveld, zoals een werkveldcommissie en stagebijeenkomsten.

Klik hier voor de powerpointpresentatie’s van Machteld Huber en Ewoud de Jong.

Gerelateerde opleidingen