Drie keer topopleiding voor Hogeschool Viaa in Keuzegids hbo 2022

Goed nieuws voor Hogeschool Viaa in Zwolle. De drie opleidingen Verpleegkunde, Pabo en Social Work behaalden opnieuw een toppositie in de opleidingscategorieën van de Keuzegids hbo 2022. De opleidingen mogen zich ook dit jaar weer topopleiding noemen. Dat blijkt uit de Keuzegids hbo 2022 die vandaag is verschenen.

Hogeschool Viaa eindigde dit jaar ook op de tweede plek van middelgrote hbo-instellingen in Nederland, met een score van 76,5 slechts een halve punt onder de koploper.

Verpleegkunde voor de negende keer op nummer 1

De opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Viaa staat met een score van 8,9 voor het negende jaar op nummer één. De opleiding maakte ook dit jaar een flinke groei door. De Keuzegids noemt Hogeschool Viaa specifiek als hbo waar aandacht wordt besteed aan het verlenen van zorg vanuit een christelijke levensvisie, samen met de CHE.

Met een score van 8,3 scoort de pabo zelfs nog iets hoger dan vorig jaar. Volgens de Keuzegids komen pabostudenten in regio Noord gemiddeld tot goed het eerste jaar door. Ook haalt het merendeel het diploma binnen vijf jaar. De Pabo van Hogeschool Viaa scoort op beide gebieden boven het gemiddelde

De opleiding Social Work staat met een score van 7,7 weer hoog in de landelijke ranglijst van Social Work opleidingen. Studenten zijn volgens de Keuzegids vooral te spreken over de manier waarop de opleiding hen voorbereid op werken in de praktijk.

Dirk Wakker, bestuurder van Hogeschool Viaa: “Dat we ook dit jaar opnieuw mooie resultaten behalen in de Keuzegids hbo 2022 is voor ons een bekroning op een jaar van opleiden waarin veel door corona anders ging dan anders. Studenten beoordelen ons goed op de begeleiding die we bieden en de studeerbaarheid. Daar werken we, samen met onze werkveldpartners, keihard aan. Het is mooi dat studenten ons daarom waarderen”.

Meer weten over de Keuzegids hbo 2022

De Keuzegids beoordeelt elk jaar alle hbo-opleidingen in Nederland. Opleidingen die hoger scoren dan 75 punten mogen zich topopleiding noemen (www.keuzegids.nl).