Symposium 'De geschiedenis van de verpleegkunde'

Verpleegkundestudenten van Hogeschool Viaa in Zwolle maken op 30 oktober kennis met de geschiedenis van de Verpleegkunde tijdens een minisymposium. Het symposium wordt gehouden in Hogeschool Viaa van 13.30 tot 16.30 uur.

Het symposium wordt georganiseerd voor en door eerstejaars studenten als onderdeel van het opleidingsprogramma. “Wij vinden het als opleiding belangrijk dat studenten zich bewust zijn van waar de wortels liggen van hun vak. Daarom zit dit onderdeel in het eerste jaar van het lesprogramma”, legt docent Maarten van Garderen uit.

Gezamenlijk presenteren de studenten op creatieve wijze de geschiedenis van de verpleegkunde. Onderwerpen die tijdens het symposium voorbij komen zijn onder meer verplegen in het ziekenhuis, het Neuman Systems Model en verplegen en de kerk.

Tijdens het symposium is er ook gelegenheid om op de foto te gaan in een historisch verpleegkundig uniform. Daarnaast houdt Nannie Wiegman, directeur van het Florence Nightingale Instituut een lezing over de geschiedenis van de verpleegkunde. Het symposium wordt afgesloten met een prijsuitreiking voor de beste stand of uitwerking van het onderwerp.

Belangstellenden zijn van harte welkom het symposium (gratis) bij te wonen.

Gerelateerde opleidingen