Goud voor Hogeschool Viaa, drie keer Topopleiding in Keuzegids hbo 2021

Drie keer goud voor Hogeschool Viaa! De opleidingen Verpleegkunde, Pabo en Social Work van Hogeschool Viaa behaalden alle drie een toppositie in de opleidingscategorieën in de Keuzegids hbo 2021. De opleidingen mogen zich alle drie nu Topopleiding noemen. Dat blijkt uit de Keuzegids die vandaag is verschenen.

Topscores voor de opleidingen

De opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Viaa steekt met een score van 9,1 met kop en schouders boven de andere verpleegkunde-opleidingen uit en is voor de achtste keer op rij nummer één. Vooral de docenten, de haalbaarheid en de inhoud van de opleiding scoren bovengemiddeld goed.

Met een score van 8,0 gaat de Pabo aan kop in de categorie noordelijke pabo’s van de Keuzegids. Studenten waarderen de voorbereiding die zij ervaren op hun loopbaan. Wat volgens de Keuzegids opvalt over onze Pabo: “Deze Pabo scoort goed op haalbaarheid tijdens het eerste jaar. Veel studenten hebben na vier jaar hun diploma ook daadwerkelijk op zak. Daarin scoren zij beter dan de gemiddelde Pabo-opleiding.”

De score van 7,8 leverde ook de opleiding Social Work de titel Topopleiding op. Slechts twee Social Work opleidingen in Nederland ontvingen dit predicaat in 2021. Volgens de Keuzegids scoort de opleiding goed op zowel de voorbereiding van de loopbaan als de haalbaarheid ervan.

“De nauwe band die er is tussen onze opleidingen en het werkveld zorgt ervoor dat we continu werken aan een actueel en kwalitatief sterk curriculum van al onze opleidingen. Het is prachtig als onze studenten dat waarderen. Een felicitatie richting het werkveld waarin zoveel bevlogen professionals onze studenten mee helpen opleiden is dan ook zeker op zijn plaats”.

Dirk Wakker bestuursvoorzitter van Hogeschool Viaa

 

Keuzegids

De Keuzegids beoordeelt elk jaar alle hbo-opleidingen in Nederland. Opleidingen die hoger scoren dan 76 punten mogen zich topopleiding noemen (www.keuzegids.nl)