Master Interprofessioneel Werken met Jeugd scoort in Keuzegids Masters
Mooi nieuws voor de Master Interprofessioneel Werken met Jeugd in de Keuzegids Masters 2022. De masteropleiding scoort in de Keuzegids Masters uitstekend op de punten inhoud, docenten, voorbereiding loopbaan en sfeer. Een mooie opsteker voor deze Zwolse master.
Vernieuwende aanpak
Studieleider Tanja van der Vinne van Hogeschool Viaa is erg blij met dit resultaat: “Interprofessioneel werken is een prachtig middel om vorm te geven aan een integrale en vernieuwende aanpak die tegemoet komt aan de behoefte van jeugdigen en alle relaties die er voor hen toe doen. Dit is dan ook het motto van deze master. Professionals uit de jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg en onderwijs zoeken elkaar steeds meer op. Deze master focust op het interprofessioneel werken met behulp van een relationeel-systemisch denk- en werkkader”.
Inhouden
In deze master leer je om wetenschappelijke kennis en normatieve kaders te verbinden met handelingsperspectief, goede keuzes te maken voor de ontwikkeling van jongeren daar waar het gaat om complexe situaties en kwaliteiten en verantwoordelijkheid van jou te verbinden met die van andere professionals. Het uiteindelijke doel is om daardoor een constructieve beweging op gang te brengen die jongeren en hun netwerk verder helpt. Onderzoek is een belangrijk aspect van de opleiding doordat dit de ontwikkeling en innovatie van het werkveld bevordert.
Campus Kind & Educatie
De Master Interprofessioneel Werken met Jeugd (MIJ) is een product van de Campus Kind & Educatie. Dit is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Viaa, Hogeschool KPZ, Menso Alting, Landstede MBO en Prokino. De partners zijn blij met de hoge waardering die studenten geven aan deze master.
Naast deze Master biedt de Campus Kind & Educatie ook de Master MLIKE aan (master Leiderschap en Innovatie Kind en Educatie (MLIKE)
Vooropleiding Systeemtherapeut
De master Interprofessioneel werken met Jeugd is door de NVRG erkend als vooropleiding voor de opleiding tot systeemtherapeut. Tevens is de master geaccrediteerd door Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).
Meer informatie
Master Interprofessioneel werken met Jeugd (MIJ)
Interprofessioneel samenwerken binnen onderwijs, jeugdhulp en jeugdgezondheidszorg wordt steeds belangrijker. Interprofessioneel samenwerken betekent dat er door verschillende professionals gehandeld wordt vanuit één visie. Dit is bijvoorbeeld nodig tijdens een complexe situatie waarbij je kennis of professionals uit een ander werkdomein nodig hebt.
De opleiding scoort in de Keuzegids goed op inhoud, docenten, voorbereiding loopbaan en sfeer.
De master Interprofessioneel werken met Jeugd is door de NVRG erkend als vooropleiding voor de opleiding tot systeemtherapeut. Tevens is de master geaccrediteerd door Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).
Master Leiderschap en Innovatie Kind en Educatie (MLIKE)
De master Leiderschap en Innovatie Kind en Educatie (MLIKE) is een zogenaamde ‘Cross-over master’ en richt zich op zowel formeel als informeel leiders die werken met leerlingen en jeugd in de leeftijd van 0–18 jaar binnen de complexe werkcontext van het domein Kind en Educatie en Gedrag en Maatschappij. Denk aan onderwijs (primair, voortgezet en middelbaar), kinderopvang, sociaal werk, jeugdzorg of lokale overheden. Deze master is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) met als afsluiting de graad Master of Arts in Gedrag en Maatschappij.
Keuzegids
De Keuzegids is een onafhankelijke gids die alle erkende opleidingen in Nederland beschrijft en beoordeelt. Hij verschijnt jaarlijks, sinds 2010 in vijf edities van middelbaar beroepsonderwijs tot en met masters.