Pabo-studenten begeleiden opnieuw de Tiny House Challenge

Afgelopen vrijdag was het zover. De einduitslag van de Tiny House Challenge van de ontdekwerkplaats CWT. Maarten Slingerland, wethouder van o.a. onderwijs en werkgelegenheid in de gemeente Zwartewaterland, reikte met projectleider Ivo Solinger de prijzen uit.

Ongeveer 125 leerlingen van basisscholen uit Genemuiden en omstreken deden mee en leverden in totaal 27 ontwerpen in. Hiervoor doorliepen zij de afgelopen maanden het programma bestaande uit 5 stappen. Bij twee van de stappen werden zij ontvangen in de Ontdekwerkplaats. De andere stappen deden zij op school. Daarbij werden ze begeleid door studenten van de pabo-opleiding van Hogeschool Viaa in Zwolle.

“Een heel leerzame challenge”

Wethouder Slingerland prees het werk van de basisschoolleerlingen en juicht het initiatief van de Ontdekwerkplaats toe: “Het is heel goed en belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd kennismaken met technische beroepen en vakmanschap. Doordat ze meedoen aan een challenge als deze, ervaren ze dat techniek overal is terug te vinden. Ze gaan zelf aan de slag met techniek, denken na over duurzaamheid en zoeken binnen de opdracht naar creatieve oplossingen voor materialen, energie en gebruik van de beperkte ruimte. Echt een heel leerzame challenge”.

Ontdekwerkplaats Tiny House 2024 32
Lees hier meer over CWT Ontdekwerkplaats