Verschillende routes bij de Pabo deeltijd

We bieden verschillende routes bij de Pabo deeltijd. Hierdoor is er altijd een route die bij jou en je achtergrond past. Zo kun je bepaalde onderdelen overslaan, versnellen of er juist wat meer tijd voor nemen. Een uitkomst, zeker als je de opleiding combineert met een baan, gezin of vrijwilligerswerk.

Pabo in deeltijd

Pabo-opleiding deeltijd

Onze Pabo-opleiding is in deeltijd te volgen. We besteden veel aandacht aan de praktijk: vanaf het begin sta je minimaal één dag per week in het klaslokaal. Zo kun je jouw kennis en vaardigheden meteen toepassen en doe je veel ervaring op.

Verkorte deeltijd Pabo

Beschik je over een vwo- of hbo-bachelor diploma, dan kom je in aanmerking voor de verkorte deeltijd Pabo. Samen bekijken we de mogelijkheden om de opleiding versneld af te ronden.

Zij-instroom Pabo

Wil jij je laten omscholen tot leraar? Of heb je al een hbo-bachelor op zak, maar wil je graag in het onderwijs aan de slag? Dan kun je kiezen voor ons zij-instroomprogramma. Hierbij volg je de Pabo in twee jaar.

Versnelde deeltijd Pabo

Heb je een afgeronde verwante mbo-4 of havo-opleiding? Of heb je onlangs een verwante associate degree gedaan? (Bijv. de ad DEP of de ad PEP). Werk je bijvoorbeeld al als onderwijsassistent en wil je je Pabo bachelor halen? Afhankelijk van je vooropleiding en (werk)ervaring is er de mogelijkheid om te versnellen en de Pabo in 3 jaar af te ronden. Volg je op dit moment de ad Didactisch Educatief Professional bij Viaa en kies je het uitstroomprofiel Pabo? Dan kun je na het behalen van je ad-diploma doorstromen in het tweede jaar van de driejarige deeltijdroute.

Lees meer over de versnelde deeltijdroute in 3 jaar

 

Instromen met Surinaamse Hoofdakte - Bevoegd voor de klas

Ben je een leerkracht opgeleid in Suriname met een Hoofdakte?  Dan kun je bij de Pabo van Hogeschool Viaa instromen in de driejarige route (versnelde Pabo). Je bent dan vrijgesteld van het doen van toelatingstoetsen.

Lees meer over de route Bevoegd voor de klas 

Vraag de deeltijdbrochure aan

Pabo Voltijd

Je kunt de pabo ook in voltijd volgen op Hogeschool Viaa.

Lees meer over Pabo studeren in voltijd

Wat wil je weten?