Scriptieprijs voor onderzoek naar hygiëne en infectiepreventie

Sanne Havinga, Marlon Kleine, Inge Sophie Riepma en Judith Seenok hebben de scriptieprijs 2018 van de opleiding Verpleegkunde van Viaa gewonnen.

De Verpleegkundestudenten hebben onderzoek gedaan naar hygiëne en infectiepreventie in een woon- en zorgcentrum met als titel Hygiëne en infectiepreventie …. Inspectie waardig?

Het lijkt een heel voor de hand liggend onderwerp: hygiëne en infectiepreventie. Maar toch is het nog steeds een actueel onderwerp. De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) benadrukt dat de hygiëne en infectiepreventie vaak onder de maat is in zorginstellingen (Bijzijn XL, 2014).

Temperatuur

De onderzoekers van Viaa hebben de huidige situatie betreft hygiëne en infectiepreventie van de aanleunwoningen en huiskamer in de Westerheem in kaart gebracht. Met name de uitgewerkte aanbevelingen zijn creatief en tot in detail uitgewerkt.

Een voorbeeld: geef elke werknemer een persoonlijke flacon met desinfectiemiddel, waarbij de exacte naam genoemd wordt ( ‘Deb InstantFOAM® Complete’ ) die hij tijdens werktijd steeds bij zich draagt. Of stel de temperatuur in de vleugel van Oost gelijk aan de temperatuur in de Westvleugel, zodat het dragen van vestjes niet meer nodig is.

Meer weten over het onderzoek of de scriptieprijs van Verpleegkunde? Neem dan contact op met Joanne Lassche, j.lassche@viaa.nl.

Gerelateerde opleidingen