Symposium Geschiedenis van de verpleegkunde

Studenten van de opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Viaa uit Zwolle organiseren op maandag 29 oktober het mini-symposium ‘De geschiedenis van de Verpleegkunde’.

“Je moet het verleden kennen om te begrijpen waarom de gezondheidszorg tegenwoordig is zoals die is”, legt Martine Immerzeel, docent bij Viaa, de aanleiding voor het symposium uit. “Om een goed beeld van het vak van Verpleegkundige te kunnen vormen, is het belangrijk om de historie te kennen. En bovendien geeft kennis van de geschiedenis vaak ook een goed beeld in welke richting het vak zich ontwikkelt.”

Lezing en workshops

Het symposium start met een lezing van Wies Wageman, directeur bij het Florence Nigthingale Instituut. De lezing van Wageman zal gaan over de geschiedenis en heeft als thema ‘Hier komt jouw vak vandaan’. Aansluitend aan de lezing worden er twee workshoprondes gehouden. De studenten hebben zich allemaal verdiept in een historisch, verpleegkundig thema en presenteren dat aan de deelnemers. Onderwerpen die aan bod komen, zijn bijvoorbeeld Wijkverpleging tussen 1800 en 1900, Verandering van het verpleegkundig onderzoek in de loop van de tijd en het Neuman System Model (NSM).

Het symposium wordt gehouden op maandag 29 oktober vanaf 13.15 uur in het gebouw van Hogeschool Viaa in Zwolle. Belangstellenden uit het werkveld zijn van harte welkom het symposium bij te wonen. Deelname aan het symposium is gratis.

Klik hier om je aan te melden voor het symposium

Gerelateerde opleidingen