Werkplaatsevent 'Gewoon aan het werk!'

De Werkplaats Sociaal Domein regio Zwolle organiseert dinsdag 5 maart 2019 het werkplaatsevent ‘Gewoon aan het werk!’.

Samen sterk in waardig werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit thema staat centraal tijdens het event, dat gericht is op reguliere werkgevers, (sociale) professionals, sociale ondernemers, beleidsmakers, onderzoekers, docenten en studenten sociaal werk.

Tijdens het event wordt een presentatie gehouden over de resultaten van het onderzoek naar integraal werken in acht gemeenten. Daarnaast kunnen deelnemers diverse sessies bijwonen. De sessies worden gegeven door een aantal sociale ondernemingen en gaan over (opleidings)competenties t.b.v. integraal werken.

Achtergrond

Een inclusieve samenleving betekent voor de meeste mensen dat ze ‘gewoon’ een woning hebben, voldoende sociale contacten en een zinvolle daginvulling. Het hebben van werk is van grote waarde, ook als je voor bepaalde zaken ondersteuning nodig hebt, bijvoorbeeld als je te maken hebt met ziekte of een beperking. Of als je in de mallemolen van het leven verlies ervaart of problemen je boven het hoofd groeien.

Gemeenten zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor zowel maatschappelijke ondersteuning als arbeidsparticipatie. Lukt het hen om dit integraal vorm te geven? Hoe is dat voor de inwoners zelf? Wat is voor hen een prettige werkomgeving?

Steeds meer reguliere werkgevers vinden het goed en belangrijk om mensen met ‘arbeidsbelemmeringen’ in dienst te nemen. En zeker nu steeds meer reguliere werkgevers met (dreigende) personeelstekorten komen te zitten, kunnen ze echt niet meer achterblijven.

Kortom: Gewoon aan het werk!

Meer info en aanmelden

Meer weten over het programma of wilt u zich aanmelden? Klik dan op onderstaande link.

Meer info en aanmelden