Niveau van Engels tijdens je opleiding

Binnen je opleiding en latere werkveld krijg je regelmatig te maken met Engels: artikelen, buitenlandse zorgvragers, internationale studenten, overige literatuur en wie weet zelfs een internationale stage-ervaring! Om die reden vinden we het belangrijk dat je Engels op niveau is, zodat je goed aan het onderwijs kunt deelnemen.

Hoe?

De Oxford Placement Test is een test die je niveau meet op twee onderdelen: Use of English (Lezen en Grammatica) en Listening (Luisteren). Het is wenselijk voor je opleiding dat je Engels minimaal beheerst op niveau B1 van het Europees Referentiekader. De test is een computertest die je op school maakt.

Resultaten

Het resultaat van de test wordt ingevoerd in het cijferprogramma. Er is geen credit aan verbonden, maar dient als maatstaf voor jezelf. Wat nou als je lager scoort dan B1? Dan weet je voor jezelf dat er nog werk aan de winkel is. Hoe je dit doet. mag je zelf beslissen.

Omdat we het als opleiding belangrijk vinden om jou hierbij te ondersteunen, bieden wij lessen Engels aan. Zo kunnen we samen jouw niveau verbeteren.

Scoor je B1 of hoger? Dan weet je dat het wel goed moet komen tijdens de opleiding!

Ontheffing deelname Oxford Placement Test

Heb je een bewijs of diploma dat een bepaald niveau aangeeft en afkomstig is van een officiƫle instantie? Dan wordt dit niveau doorgevoerd in je resultatenlijst.

Heb je een bewijs of diploma dat diverse niveaus aangeeft (bijvoorbeeld een A2/B1 mbo-bewijs), dan wordt het laagst behaalde niveau doorgevoerd in je resultatenlijst.