Master Educational Leadership

Leren excelleren als schoolleider samen met jouw schoolteam!

Ben je op zoek naar een masteropleiding waarbij je jouw professionalisering als schoolleider verder kunt verdiepen? Wil je naast theoretische verdieping ook aan de slag met onderzoeksvaardigheden, zodat je opgeleid wordt tot onderzoeksmatig schoolleider die samen met jouw schoolteam het onderwijs naar een hoger plan kan tillen? Dan is de schoolleidersopleiding Master Educational Leadership wat voor jou.

Ontwikkel jezelf als onderzoekende schoolleider

Hoe weet je als schoolleider of die nieuwe lesmethode een hype of een treffer is? En kun jij een balans vinden tussen sturend én persoonlijk zijn? In deze master leer je het systematisch vaststellen, onderzoeken en verbeteren van leerling- en schoolresultaten. Centraal in de opleiding staat de onderzoekende schoolleider die leiding kan geven aan een school met een onderzoeksmatige cultuur.

Wat kun je verwachten van de master Educational Leadership?

Het opleidingsprogramma is opgedeeld in vier semesters van een half jaar. Elk semester heeft een eigen thema. De thema’s zijn:

In de leerlijn onderzoeksvaardigheden leer je over onderzoek, versterk je je onderzoeksattitude en ontwikkel je tijdens onderzoeksdagen professionele onderzoeksvaardigheden. Met jouw kennis en kunde zorg je uiteindelijk zelf voor een onderzoekscultuur binnen jouw organisatie.

Tijdens de gehele opleiding werk je ook aan je persoonlijke ontwikkeling in de onderdelen:

Tijdens de hele opleiding zal een tutor jou begeleiden. Op vaste momenten staan tutorgesprekken gepland, waarin we jouw leerpunten en studievoortgang bespreken.

Doordat we de opleiding aanbieden in een verband van samenwerkende hogescholen (Penta Nova) heb je te maken met docenten van verschillende hogescholen en specialismen.

Tijdens de opleiding voert de schoolleider in het eerste jaar een externe oriëntatie uit, waarbij meegelopen wordt met een leidinggevende buiten het onderwijs. In het tweede jaar wordt een internationale studiereis gemaakt.

Antoon Boks aan het woord

Meer weten over deze master?

Volg de master Educational Leadership bij Hogeschool Viaa

Een masteropleiding volgen is een intellectuele en boeiende uitdaging. Wil je een indruk krijgen van de Master Educational Leadership? Kom dan drie momenten proefstuderen bij Penta Nova en onze lesplaats in Zwolle zodat je daarna weloverwogen een keuze kunt maken. Proefstuderen is een programma van 6 uur waarbij je kennismaakt met de Master Educational Leadership en het soort kennis, vaardigheden en houding die een masteropleiding van je vraagt. Dit programma is (net als de masteropleiding) bedoeld voor leidinggevenden in het po, vo, mbo en hbo. Meld je voor een meeloopdag aan via het centrale secretariaat van Penta Nova en geef daarbij aan lesplaats Zwolle.

De Master Educational Leadership is geaccrediteerd door de NVAO en leidt tot een door de overheid erkende Master of Arts (MA) en tot (her)registratie in het Register Schoolleider PO.

Het lectoraat ‘Leiderschap in het onderwijs’ levert middels onderzoek een bijdrage aan de Master Educational Leadership. Opbrengsten van dit onderzoek worden direct vertaald in de opleiding  waardoor deelnemers een actueel en kwalitatief sterk programma ervaren. (Keuzegids masters).

Wat wil je weten?