Master Educational Leadership

 

Wil je excelleren als schoolleider en opbrengstgericht leiderschap effectief inzetten? Dan is de Master Educational Leadership iets voor jou.

De Master Educational Leadership (MEL) is ontwikkeld om de professionalisering van schoolleiders te verdiepen. Deze master biedt naast theoretische verdieping ook onderzoeksvaardigheden om je op te leiden tot onderzoeksmatig schoolleider. Je leert het systematisch vaststellen, onderzoeken en verbeteren van leerling- en schoolresultaten. In de opleiding staat de onderzoekende schoolleider die leiding kan geven aan een school met een onderzoeksmatige cultuur centraal. De Master Educational Leadership is geaccrediteerd door de NVAO en geeft een door de overheid erkende hbo mastergraad van Master of Arts.

“Inspirerende opleiding; de onderzoekslijn voor mij het meest interessant en boeiend.”

Voor wie?

De masteropleiding Educational Leadership is voor ambitieuze schoolleiders met enige jaren werkervaring in het po, vo of mbo/bve, die zich verder willen professionaliseren op masterniveau tot excellente schoolleider. Je hebt een erkende opleiding gevolgd op het gebied van onderwijsmanagement voordat je kan worden toegelaten tot de master.

Inhoud
De opleiding is verdeeld over vier semesters met elk een eigen thema en subthema’s. Daarnaast is er gedurende de gehele opleiding aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en onderzoek.

De studie is opgebouwd uit vier semesters
1.   Educational leadership
2.   Organisatie en innovatie
3.   School en contexten
4.   Masterpiece/praktijkonderzoek

En loopt langs drie leerlijnen:
1. De thematische lijn; in de thematische lijn wordt de inhoud van de opleiding vormgegeven
2. De onderzoekslijn; in de onderzoekslijn worden onderzoeksvaardigheden geleerd en toegepast
3. De persoonlijke lijn; in de persoonlijke staat de persoonlijke ontwikkeling van de cursist centraal.

Lerarenbeurs
De master Educational Leadership kun je volgen met de lerarenbeurs. Meer informatie over de regeling kun je vinden op de website van DUO.

Registratie
De master is geaccrediteerd door de NVAO, na een positieve afronding ontvang je een door de overheid erkende hbo Mastergraad van Master Educational Leadership. De opleiding is tevens erkend door het Schoolleidersregister als opleiding vakbekwaam.

Praktijkervaring
Als je directeur bent van een basisschool, weet je hoe de hazen lopen. Zeker als je daarnaast zelf ook voor de klas staat. Leiding geven is als gesneden koek. Net als communiceren met ouders en leerlingen. Gevoel en ervaring blijken namelijk prima raadgevers te zijn. Maar hoe weet je of die nieuwe lesmethode een hype of een treffer is? En hoe vind je een balans tussen sturend én persoonlijk zijn? Basisschooldirecteuren Geerco André en Jantienus Ymker onderzoeken het. En wel bij de MEL.

Voorlichtingsmomenten

Het is mogelijk om mee te doen met proefstuderen op de volgende momenten:

Woensdag 7 oktober 2020 van 19.00 – 21.30 uur
Woensdag 28 oktober 2020 van 19.00 – 21.30 uur
Woensdag 18 november 2020 van 19.00 – 21.30 uur

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over deze master kun je vinden op de website van Penta Nova waar je je ook kunt aanmelden voor deze master.

Heb je een specifieke vraag of opmerking over de master educational leadership? Neem contact op middels onderstaand contactformulier. Ook is het mogelijk om een persoonlijk gesprek aan te vragen met Gerbrand Kloppenburg via onderstaand formulier.

Vraag informatie of persoonlijk gesprek aan

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.