Tijdens de opleiding Theologie deeltijd

Tijdens de opleiding Theologie deeltijd leer je hoe je jouw geloof verbindt aan de dagelijkse praktijk. Je ontwikkelt jezelf tot een geloofsprofessional die van betekenis kan zijn in zowel de kerk als de samenleving. De opleiding Theologie deeltijd duurt vier jaar.

Hbo Theologie deeltijd van jaar tot jaar

Studiejaar 1

Het eerste jaar van de opleiding Theologie deeltijd heeft een oriënterend karakter. Via vier leerlijnen maak je kennis met de breedte van de theologie. De eerste leerlijn is Praktijk en innovatie, waarbij je het werkveld verkent door projecten uit te voeren. De tweede lijn is Methodiek en draait om vaardigheden als gesprekken voeren en theologisch reflecteren. Bij het onderdeel Beroepshouding werk je aan je persoonlijke professionele ontwikkeling. Met de lijn Theorie en visie verdiep je je kennis van en inzicht in de Bijbel, de traditie, de multi-etnische en multireligieuze samenleving en geloofsontwikkeling.

Studiejaar 2

Dit jaar van de studie Theologie deeltijd staat in het teken van twee projectstages. De ene stage vindt plaats in een kerkelijke gemeenschap, de andere binnen een instelling of organisatie in de samenleving. Verder ontwikkel je vaardigheden op het gebied van onderzoek, geloofsleren en ethische dilemma’s en verdiep je je in Bijbelse theologie, veranderkunde en integral mission.

Studiejaar 3

In jaar drie van hbo Theologie deeltijd kies je een praktijkplek die aansluit bij de richting die je aanspreekt. Denk aan een instelling op het gebied van geestelijke verzorging, een kerk of geloofsgemeenschap of een organisatie waar je zicht krijgt op het vak van ritueel begeleider. Je kunt zowel in binnen- als buitenland aan de slag. Ook doe je een praktijkonderzoek en volg je modules als exegese, liturgie en systematische theologie.

Studiejaar 4

In het laatste jaar van de opleiding ga je een week naar het buitenland en volg je de modules leiderschap en ondernemerschap. Daarnaast verrijk je je cv door je te specialiseren met een minor naar keuze. Je kunt deze minor volgen bij Hogeschool Viaa of bij een andere hogeschool in binnen- of buitenland. Aan het eind van het jaar schrijf je een persoonlijk beroepsprofiel, waarin je jezelf presenteert als hbo-theoloog.

Vraag de brochure van de opleiding Theologie deeltijd aan

Wat wil je weten?