Theologie

Niveau Niveau Hbo
Tijd Tijd 4 jaar
Locatie Locatie Zwolle
Taal Taal Nederlands

Theologie

Theologie
Bij de opleiding Theologie leer je mensen te begeleiden bij hun zoektocht naar zin en betekenis. Als professional help je hen om het geloof toe te passen in de dagelijkse praktijk, zoals de kerk of de samenleving. Je voert geloofsgesprekken, geeft advies bij vraagstukken en organiseert activiteiten om mensen in beweging te brengen.

Hbo Theologie bij Hogeschool Viaa
Geloof en zingeving staan centraal tijdens hbo Theologie. Hoewel we een uitgesproken christelijke opleiding zijn, zien en beleven onze studenten geloof en zingeving allemaal op een andere manier. En precies dat maakt de opleiding zo inspirerend. Onze kleine klassen vormen een veilige plek om gesprekken te voeren, tot nieuwe inzichten te komen en jouw visie op geloven te ontwikkelen.

Theologie studeren
Theologie studeren is een avontuur. Je gaat aan de slag met het geloof, iets wat van binnenuit komt en een vertrouwd onderdeel in het leven vormt. Je leest, leert, luistert, praat en beleeft. Op school én in de praktijk. Vanaf het eerste jaar loop je stage en voer je projecten uit. Je maakt kennis met het werkveld, past vaardigheden toe, wordt goed begeleid en ontdekt hoe jij op jouw manier van betekenis kunt zijn.

Van kerk tot samenleving
Het werkveld van een theoloog is breed: levensbeschouwelijke thema’s spelen overal, zowel in de kerk als in de samenleving. Na onze Theologie-opleiding kun je dan ook op allerlei plekken aan het werk. We leiden je op tot een professional die in staat is om jong en oud te begeleiden bij al hun levensvragen.

Vraag de brochure van de opleiding Theologie aan

Wat wil je weten?