Verschillende routes bij Theologie

Ga je in voltijd of deeltijd Theologie studeren? Kies je voor een versnelde route? Of wil je daarna nog je diploma Godsdienstleraar halen? We bieden verschillende routes bij Theologie, zodat jij een variant kunt volgen die bij jou en je achtergrond past.

Theologie voltijd

Voltijdroute hbo Theologie

Wil je hbo Theologie studeren, dan heb je een havo- of vwo-diploma nodig. Je kunt ook starten na het afronden van een mbo-opleiding op niveau 4.

Versnelde route Theologie

We bieden bij Hogeschool Viaa een versnelde route van de Theologie-opleiding. Hierbij volg je het programma in drie in plaats van vier jaar. Je komt in aanmerking voor deze route met een vwo-diploma of als je gemiddelde eindcijfer op de havo een 8 is. Ook als je relevante werkzaamheden uitvoert bij een kerk of instelling mag je in sommige gevallen starten. Werk je al als theoloog en wil je een officiële bevoegdheid halen, dan is het mogelijk om jouw werkplek als stageplek in te zetten.

Opleiding Godsdienstleraar

Kies je de minor Godsdienstleraar, dan kun je na het afronden van de bachelor Theologie in één jaar je diploma Godsdienstleraar halen. Je volgt dan een zogenoemd kopjaar waarin het accent op een stage in het onderwijs ligt.

Vraag de brochure van de opleiding Theologie aan

Theologie deeltijd

Je kunt onze opleiding Theologie in deeltijd volgen. Een uitkomst als je wilt studeren naast een baan, gezin of vrijwilligerswerk.

Lees meer over Theologie deeltijd.

Wat wil je weten?