Beste middelgrote hogeschool 2023 en drie keer topopleiding!

De Keuzegids hbo 2023 roept Hogeschool Viaa dit jaar uit tot beste (middelgrote) hogeschool van Nederland. Een mooie prestatie voor de Zwolse hogeschool. De totaalscore steeg van 76,5 naar 79 punten. De drie opleidingen Verpleegkunde, Pabo en Social Work kregen een bovengemiddelde waardering en behaalden opnieuw een toppositie in de opleidingscategorieën van de Keuzegids. Zij mogen zich ook dit jaar weer topopleiding noemen. De opleiding Verpleegkunde is dit jaar zelfs voor het tiende jaar op rij de nummer 1 hbo-opleiding Verpleegkunde van Nederland.

‘Studenten zijn over de hele linie vooral erg tevreden over de docenten, voorbereiding op de loopbaan en de inhoud. Ook zien we bij Hogeschool Viaa een bovengemiddelde doorstroom naar jaar twee en lukt het veel studenten het diploma binnen vijf jaar te halen’, zo is te lezen in de hbo Keuzegids 2023. De Keuzegids beoordeelt ieder jaar alle hbo-opleidingen in Nederland. Opleidingen die hoger scoren dan 75 punten mogen zich topopleiding noemen.

Met een score van 89 punten heeft de opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Viaa het tiende jaar de nummer 1 positie in de ranglijst. ‘Studeer je aan hogeschool Viaa, dan wordt er aandacht besteed aan het verlenen van zorg vanuit een christelijke levensvisie’, aldus de Keuzegids.

Met 80 punten mag de Pabo van Viaa zich de beste pabo van de regio Noord noemen en de derde pabo van heel Nederland. De opleiding zag dit jaar een mooie groei, waarbij vooral de deeltijd een grote toestroom van nieuwe studenten kende.

De opleiding Social Work steeg dit jaar van 77 punten naar een score van 80 punten. Daarmee staat zij weer hoog in de landelijke ranglijst van Social Work-opleidingen. De opleiding bij Hogeschool Viaa scoort hoog op de manier waarop zij studenten voorbereid op werken in de praktijk. De opleiding Theologie ging van 63 punten vorig naar 71 punten dit jaar en staat daarmee op een gedeelde tweede plaats. Een mooie score! De studenten geven vooral de docenten een zeer hoge waardering.

Dirk Wakker, bestuurder van Hogeschool Viaa: “Dat we dit jaar de beste middelgrote hogeschool van Nederland zijn én wederom drie topopleidingen, dat is het resultaat van jarenlange gezamenlijke inspanning. Ik ben enorm blij met het resultaat en trots op alle medewerkers en studenten!”

De medewerkers en studenten genieten vandaag van een lekker stukje taart bij de koffie, om dit feestelijke moment samen te vieren. Om het feestje nog wat groter te maken –de opleiding Verpleegkunde is tenslotte voor de tiende keer op rij de beste Verpleegkundeopleiding van Nederland- staat er tussen de middag een poffertjeskraam op het terrein met poffertjes voor alle medewerkers en studenten. De beste middelgrote hogeschool worden, dat doe je immers samen!