Christa Anbeek gastspreker tijdens online symposium Verpleegkunde

Dood en rouwverwerking. Dé thema’s van bijzonder hoogleraar remonstrantse theologie Dr. Christa W. Anbeek. Op woensdag 3 juni is zij de gastspreker op het minorensymposium van de opleiding Verpleegkunde.

Het afgelopen semester hebben studenten van het derde jaar Verpleegkunde deelgenomen aan verschillende minoren: minor Verpleegkundige Aandachtsvelder Palliatieve Zorg; minor Verpleegkundige Aandachtsvelder Geriatrie en Gerontologie; minor Verpleegkundige Aandachtsvelder Zingeving en de minor Transcultural Nursing.

Symposium Christa Anbeek

Online

Traditiegetrouw wordt deze periode afgesloten met een symposium op Hogeschool Viaa en mogen studenten aan de hand van posters een presentatie houden. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is het symposium dit jaar online. Christa Anbeek zal spreken over een thema dat alle minoren aangaat. Tijdens het online symposium gaat zij aan tafel, onder meer in gesprek met een student. Middels een live chat hebben belangstellenden, studenten en docenten thuis de mogelijkheid om vragen te stellen.

Bekijk hier het online symposium met Christa Anbeek

De zin van het leven

Dr. Christa W. Anbeek (1961) is bijzonder hoogleraar remonstrantse theologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ze was tien jaar universitair hoofddocent bestaansfilosofie aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht. Daarvoor werkte ze als universitair docent godsdienstwetenschappen (Universiteit van Tilburg), met als specialisatie boeddhisme, christendom en interreligieuze dialoog. Haar onderzoek is gericht op de relatie tussen religies, filosofieën en de vraag naar de zin van het leven – met name als het gaat om levenseindevragen of ingrijpende levensgebeurtenissen.

Voor haar boek Voor Joseph en zijn broer. Van overleven naar spelen en andere zaken van ultiem belang won zij in 2019 de prijs voor het beste spirituele boek van het jaar. Het boek De berg van de ziel kreeg in 2014 de prijs van het beste theologische boek van dat jaar. Samen met ontwerpers van de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht maakte zij het spel Tussen zon en maan. Dialoogspel over ervaringen van chaos en schoonheid.