Gor Khatchikyan geeft online gastcollege op Hogeschool Viaa

Op woensdag 13 januari is SEH-arts Gor Khatchikyan spreker tijdens het online minorensymposium van de opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Viaa. Hij zal spreken over het thema ‘Professional met bezieling’.

Traditiegetrouw wordt bij de opleiding Verpleegkunde tweemaal per jaar een minor afgesloten met een symposium. Een gastspreker wordt uitgenodigd en door de studenten worden er presentaties gegeven.

Dit semester is er gekozen voor de Armeense Gor Khatchikyan die het afgelopen jaar door zijn werk op de Spoedeisende Hulp meerdere malen in het nieuws kwam. Docent Anita Zandbergen vertelt: “Naast het gegeven dat Gor Khatchikyan veel sprak over de COVID-situatie, is hij iemand die door zijn achtergrond een boeiend persoonlijk verhaal te vertellen heeft. Oftewel, een ‘professional met bezieling’. Geheel passend bij het thema.” Docent Ruth Rebel sluit zich hierbij aan: “Wij verwachten dat Gor onze studenten zal inspireren bij hun professionele ontwikkeling.”

Gor Khatchikyan- Hogeschool ViaaGor Khatchikyan is geboren in Armenië en kwam als tiener naar Nederland. Hij was een uitgeprocedeerde asielzoeker toen hij aan de studie geneeskunde begon. Door het generaal pardon mocht hij zich uiteindelijk Nederlander noemen.

Hij is onder meer schrijver van het boek Gelukzoeker: Van generaal pardon tot Premier Gezocht en De Coronacrisis: Verhalen
van de frontlinie.