Master Systemisch werken met Jeugd scoort nóg beter in Keuzegids Masters

Goed nieuws voor de Master Systemisch werken met Jeugd (MSJ) in de Keuzegids Masters 2024. Net als vorig jaar scoort de masteropleiding in de Keuzegids Masters goed op de punten inhoud, docenten, voorbereiding loopbaan en sfeer. Daarmee wordt de kwaliteit van deze master voortgezet, dit jaar krijgt de master zelfs een nog betere score dan vorig jaar!

De Master Systemisch werken met Jeugd scoort in de Keuzegids bovengemiddeld op inhoud, docenten en sfeer. Daarnaast is de master de enige hbo (social work)master die een uitstekende scoort heeft gekregen op voorbereiding loopbaan. De master wordt geprezen voor de manier waarop we professionals aanleren om samen te werken met verschillende expertises, zodat vraagstukken in de jeugdzorg vanuit één visie aangepakt worden.

Studieleider Tanja van der Vinne van Hogeschool Viaa is erg blij met dit mooie resultaat. Over de master vertelt zij: “In deze masteropleiding worden studenten toegerust om vraagstukken met betrekking tot jeugd in en tussen de domeinen vanuit een systemische benadering integraal aan te pakken. Daarom is begin 2024 gekozen voor een nieuwe naam: ‘Master Systemisch werken met Jeugd’. Het doel van systemisch werken met jeugdigen en gezinnen is, om vanuit een samenhangende en vernieuwende aanpak, tegemoet te komen aan de behoefte van jeugdigen en alle relaties die er voor hen toe doen. Het interprofessioneel werken blijft daarbij een doeltreffend middel. Hiermee scoort de opleiding uitstekend op de voorbereiding op een toekomstige loopbaan.”

Campus

De MSJ is een product van de Campus Kind & Educatie. Dit is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Viaa, Hogeschool KPZ, Menso Alting, Landstede MBO en Prokino. De partners zijn blij met de hoge waardering die studenten geven aan deze master.

Ook mooie scores voor de masters MEL en de MLI

De Master Educational Leadership (MEL), die wordt aangeboden op Hogeschool Viaa en de Marnix Academie, kreeg eveneens hoge scores op docenten en sfeer. De MEL is een product vanuit het samenwerkingsverband Penta Nova.

De Master Leren en Innoveren (MLI), aangeboden in combinatie met Gouda Driestar en de Christelijke Hogeschool Ede, mocht ook hoge scores ontvangen in de Keuzegids. Op de punten inhoud, docenten, toetsing en sfeer heeft scoorde de MLI bovengemiddeld.

Keuzegids

De Keuzegids is een onafhankelijke gids die alle erkende opleidingen in Nederland beschrijft en beoordeelt. Hij verschijnt jaarlijks, sinds 2010 in vijf edities van middelbaar beroepsonderwijs tot en met masters.