Opleiding Verpleegkunde opnieuw eerste in Keuzegids

De opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Viaa uit Zwolle is voor de zesde achtereenvolgende keer uitgeroepen tot beste opleiding in de categorie Verpleegkunde.

De studie wordt gewaardeerd met een 8,6 en mag daarom ook het komende jaar het predicaat ‘Topopleiding 2019’ voeren. Ook de andere opleidingen van Viaa hebben een podiumplaats gekregen. Dat blijkt uit de Keuzegids Hbo 2019 die vandaag is verschenen.

De Keuzegids beoordeelt elk jaar alle hbo-opleidingen in Nederland. Opleidingen die hoger scoren dan 76 punten mogen zich topopleiding noemen. Verpleegkunde van Viaa steekt met 82 punten met kop en schouders boven de andere opleidingen uit.

Verpleegkunde is een topper

De Keuzegids Hbo 2019 noemt de opleiding een duidelijke topper: “De studenten wijzen een duidelijke topper aan. Die topper is net als vorig jaar Viaa, met onovertroffen docenten, een uitdagend lesprogramma en goede begeleiding. En – dat is tamelijk bijzonder – ook de experts lieten zich meer dan gemiddeld lovend uit over Viaa.”

Robertha Langenberg, directeur van de Academie Health Care van Hogeschool Viaa, is erg blij met de goede notering in de Keuzegids Hbo 2019. “De opleiding Verpleegkunde staat al een aantal jaren genoteerd als beste opleiding Verpleegkunde van Nederland. Dat is voor ons niet een doel op zichzelf, maar het resultaat van een gedreven team dat met passie voor het vak de studenten wil begeleiden en opleiden.”

Podiumplaats voor andere opleidingen

De opleidingen Social Work, Pabo en Godsdienst-Pastoraal Werk hebben ook een mooie podiumplaats behaald. De opleiding Social Work is geëindigd op de tweede plaats. “De studenten van Viaa in Zwolle zijn positief over hun studie. Ze leren een kritische houding aannemen en problemen zelfstandig op te lossen”, aldus de Keuzegids Hbo 2019.

De opleidingen Pabo en GPW hebben een mooie derde plaats behaald. Voor de Pabo betekent dit een stijging van twee plaatsen ten opzichte van vorig jaar. Deze opleiding wordt vooral gewaardeerd vanwege de goede voorbereiding op de loopbaan.