Praktische informatie

Studiebelasting

De studiebelasting van de opleiding PHV bedraagt, inclusief stage en lesdagen, gemiddeld 20 uur per week.

Lesdagen en duur van de opleiding

De opleiding tot praktijkverpleegkundige duurt één studiejaar. Voor 2023-2024 geldt dat de stage en de lessen op school begin september starten. De lessen worden gehouden op de woensdag tussen 10.15 uur en 20.00 uur.
De opleiding zal starten in september 2023.

De colleges worden gegeven in relatief grotere groepen. Daarnaast werk je ook in kleinere onderwijsgroepen of in intervisiegroepen van 3 à 4 personen. De opleiding tot praktijkverpleegkundige is kleinschalig. Hierdoor heb je korte lijnen met docenten en is onderwijs op maat mogelijk.

Kosten

De PVH-opleiding kosten bedragen € 6.500, voor één studiejaar (prijswijzigingen onder voorbehoud). Het boekengeld bedraagt circa € 550.

STAP-budget
De opleidingen PVH van Hogeschool Viaa is in het STAP scholingsregister opgenomen. Het STAP-budget kunnen werkenden en werkzoekenden gebruiken om een opleiding of cursus te volgen.

Als je aan de voorwaarden voor het STAP-budget voldoet, is het mogelijk om na inschrijving het STAP-budget van €1000 aan te vragen. Vind hier alle informatie over het STAP-budget.

Stage

Tijdens de opleiding PVH loop je 8 uur per week stage in de huisartsenpraktijk. Bij de start van de PVH opleiding behoor je over een stageplek te beschikken.

Heb je geen stageplek? Neem dan contact met mij op, dan kijken we samen wat je kunt doen. Mijn contactgegevens staan hieronder.

Deze stageplek heb je gedurende de opleiding van september tot en met eind juni nodig. Het gaat om minimaal 40 weken van 8 uur per week. Tijdens deze stage is het belangrijk om patiëntenzorg te bieden op het gebied van astma en COPD, diabetes mellitus type 2 en cardiovasculair risicomanagement, ouderenzorg, oncologische (na)zorg en palliatieve zorg.

Voor de PVH-opleiding is begeleiding door een praktijkondersteuner met een afgeronde POH-opleiding en een verpleegkundige achtergrond (bij voorkeur hbo-v) van belang.

Inschrijven voor PVH

Inschrijven voor Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg? Vraag een inschrijfformulier bij studentenzaken via studentenzaken@viaa.nl. Je ontvangt dan ook informatie over de betaling van het verschuldigde studiegeld.

Kwaliteit

Voor de opleiding post-hbo PVH wordt jaarlijks de accreditatie aangevraagd bij de beroepsverenigingen V&VN en de NVvPO.