Tijdens de opleiding Verpleegkunde deeltijd

Tijdens de opleiding Verpleegkunde deeltijd word je in 2,5 jaar opgeleid tot een generalistische hbo-verpleegkundige. Je combineert werken met leren: de kennis die je opdoet, kun je meteen toepassen in de praktijk.

Deeltijdopleiding verpleegkundige van jaar tot jaar

De opleiding Verpleegkunde deeltijd start met een basisblok waarin je competenties ontwikkelt die je als hbo-verpleegkundige nodig hebt. Ook volg je een aantal vakinhoudelijke blokken die in het teken staan van acute, preventieve, langdurige en intensieve zorg.

Eén dag per week heb je les en daarnaast doe je veel aan zelfstudie. De totale studiebelasting van ongeveer 25 uur combineer je met een werkweek van minimaal 16 uur. Zo kun je nieuwe kennis en vaardigheden meteen toepassen in de praktijk.

In het tweede deel van de deeltijdopleiding tot verpleegkundige blijf je 16 uur per week werken en verdiep je je theoretische kennis. Je kiest een minor, waarbij je de keuze hebt uit onder meer Transculturele zorg, Aandachtsvelder zingeving en Palliatieve zorg.

Daarnaast leer je meer over protocollen, richtlijnen, kwaliteitsverbetering en de visie op verplegen. Je sluit de deeltijdopleiding af met een afstudeeronderzoek of een project in de praktijk. Daarmee laat je zien dat je jezelf hebt ontwikkeld tot een generalistische verpleegkundige op hbo-niveau.

Lesdagen

Dit zijn de lesdagen voor Verpleegkunde deeltijd:

– Jaar 1 | op maandag
– Jaar 2 | 1ste 20 weken op dinsdag, 2de 20 weken op woensdag
– Jaar 3 | op donderdag

Hbo Verpleegkunde deeltijd

Om deze opleiding te volgen, heb je een werkplek nodig waar je minimaal 16 uur per week werkzaamheden op hbo-niveau uitvoert. Waar je aan de slag gaat, maakt niet uit. Als het maar binnen de zorg is. Je kunt hbo Verpleegkunde deeltijd doen in het ziekenhuis, de ouderenzorg, een revalidatiekliniek of een psychiatrische instelling. Er is van alles mogelijk.

Verpleegkunde deeltijd met aandacht voor zingeving

Bij de opleiding Verpleegkunde deeltijd van Hogeschool Viaa is veel aandacht voor zingeving. Je wordt opgeleid tot een zorgprofessional die niet alleen kijkt naar iemands probleem, maar naar de volledige mens en zijn of haar sociale netwerk. Op basis van het Neuman Systems Model (NSM) ontwikkel je de vaardigheden die je nodig hebt.

Vraag de deeltijdbrochure aan

Wat wil je weten?