Toelating tot Verpleegkunde deeltijd

Hoe het zit met de toelating tot Verpleegkunde deeltijd? Je mag de opleiding volgen met een mbo-diploma Verpleegkunde op niveau 4 of Inservice A, B of Z. Daarnaast heb je een werkplek nodig waar je minimaal 16 uur per week werkzaamheden op hbo-niveau kunt uitvoeren. Ben je zzp’er, dan is het mogelijk om een vaste opdrachtgever als werkplek in te zetten.

Instromen bij Verpleegkunde deeltijd

De deeltijdopleiding tot verpleegkundige van Hogeschool Viaa duurt 2,5 jaar. Er zijn twee instroommomenten: je kunt beginnen in februari of in september.

Van mbo naar hbo

Heb je een mbo-achtergrond en weet je niet zeker of een hbo-opleiding iets voor jou is? Volg dan onze brugmodule. Deze module helpt jou in vier dagdelen bij de stap naar het hbo.

ZZP’er

Als ZZP’er kun jij je ook inschrijven voor onze deeltijdopleiding Verpleegkunde. Hiervoor heb je een leerwerkovereenkomst nodig voor de gehele duur van de opleiding. Je kunt tijdens de opleiding wisselen van opdrachtgever, mits deze nieuwe opdrachtgever ook de overeenkomst tekent.

Collegegeld en subsidie

Ga je studeren in het hoger onderwijs, dan moet je collegegeld betalen. Hoeveel de opleiding Verpleegkunde deeltijd kost, hangt af van verschillende factoren. Werk je al in de zorg? Dan kan jouw werkgever subsidie aanvragen.

Studiekeuzecheck

Voltijdstudenten van Hogeschool Viaa doen na hun inschrijving een studiekeuzecheck om erachter te komen of de gekozen opleiding bij hen past. Heb je als deeltijdstudent ook behoefte aan deze check? Stuur dan een mail naar studentenzaken@viaa.nl.

Vraag de deeltijdbrochure aan

Wat wil je weten?