Neuman Systems Model bij Verpleegkunde deeltijd

Hogeschool Viaa leidt je op tot een deskundige, sociale, generalistische verpleegkundige. Het Neuman Systems Model (NSM) vormt een belangrijke theorie binnen onze opleiding. Je leert deze theorie toe te passen in het verpleegkundig proces.

Verpleegkunde deeltijd op basis van NSM

Het Neuman Systems Model bij Verpleegkunde deeltijd is ontwikkeld door Betty Neuman. Hoewel het model al sinds 1970 bestaat, is het nog steeds actueel. Het leert je om niet alleen bezig te zijn met iemands fysieke of mentale probleem, maar voor de complete persoon daarachter. Je kijkt onder meer naar achtergrond, zingeving en het sociale netwerk. Zo behandel je een jonge automonteur op een andere manier dan een restauranteigenaar met een groot gezin, ook al hebben ze hetzelfde ziektebeeld.

Persoonlijke ontwikkeling

Door op basis van het Neuman Systems Model verder te kijken dan het toedienen van een medicijn, kun je als verpleegkundige écht van betekenis zijn. Belangrijke voorwaarde is dat je eerst jezelf leert kennen. Daarom besteden we tijdens de opleiding Verpleegkunde deeltijd veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling.

Vraag de deeltijdbrochure aan

Wat wil je weten?