Tijdens de opleiding Verpleegkunde
Tijdens de opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Viaa doe je veel kennis op. Deze kennis kun je meteen toepassen in de praktijk. Zo leer je hoe je bloed prikt, een wond verzorgt of een zorgplan opstelt, maar ook hoe je goed communiceert en integer omgaat met patiënten. De opleiding duurt vier jaar.
Opleiding Verpleegkunde van jaar tot jaar
De opleiding hbo Verpleegkunde start met de belangrijkste basiskennis. Je leert hoe de zorg in elkaar zit, maakt kennis met verpleegtechnische handelingen en ontwikkelt sociale vaardigheden.
Ook volg je een blok Langdurige zorg, waarbij je de zorg verkent vanuit de zeven rollen die een verpleegkundige vervult. Je krijgt hoorcolleges en zit met medestudenten in een onderwijsgroep. Samen bekijk je casussen vanuit verschillende perspectieven.
Om de praktijk te ontdekken, loop je tien weken stage.
Jaar twee van de opleiding Verpleegkunde is verdeeld in blokken die steeds over een ander thema gaan. Denk aan intensieve, acute en preventieve zorg.
Net als in het eerste jaar krijg je hoorcolleges en ga je met medestudenten aan de slag in een onderwijsgroep. Om de verschillende richtingen binnen de zorg nog beter te leren kennen, loop je weer een stage van tien weken. Dit doe je in de algemene, maatschappelijke of geestelijke gezondheidszorg.
Het derde jaar van de opleiding Verpleegkunde staat in het teken van een grote stage van twintig weken. Je mag de stage in zowel binnen- als buitenland volgen.
Ook verdiep je je theoretische kennis en kies je een minor: Transculturele verpleegkunde, Zorg en zingeving, Ouderenzorg, Zorg om kind en jeugd, Palliatieve zorg of De verbindende wijkprofessional.
Je sluit de opleiding Verpleegkunde af met een afstudeerstage van twintig weken en een afstudeerproject bij een opdrachtgever in de zorg. Een leerzame periode, waarin je alle ruimte krijgt om jouw passie voor de zorg in de praktijk te brengen.
Verpleging opleiding met aandacht voor zingeving
Bij de verpleging opleiding van Hogeschool Viaa is veel aandacht voor zingeving. Je wordt opgeleid tot een deskundige zorgprofessional die oog heeft voor iemands fysieke of mentale probleem, maar ook voor de persoon daarachter. Op basis van het Neuman Systems Model (NSM) ontwikkel je de benodigde vaardigheden.