‘Als niet alles is wat het lijkt’ uitgeroepen tot parelproject

Het Ligare-project ‘Als niet alles is wat het lijkt’ is door ZonMw uitgeroepen tot parelproject. Dit zijn projecten die positief opvallen, de zogeheten parels. ZonMw is een organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met het lectoraat Zorg en Zingeving van Hogeschool Viaa.

Leren praten over zingeving met patiënten in de palliatieve fase en hun naasten. Dat is het doel van ‘Als niet alles is wat het lijkt’, een project van Ligare, het regionale consortium palliatieve zorg in de vier noordelijke provincies. Het project wil spirituele zorg inbedden in de reguliere zorgverlening. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de digitale LeerWerkPlaats, die is ontworpen door docenten van Viaa.

Meer weten over dit project? Lees dan via de link hieronder het artikel dat in september is verschenen in het Viaa Magazine. Hierin vertellen geestelijk verzorger Thijs Hoogeveen, verpleegkundige Collinda Vergeer en Viaadocent Foekje Pol meer over het project.

'Een koekje en een casus bij de koffie'