Praktijkondersteuner en Praktijkverpleegkundige

De praktijkondersteuner / praktijkverpleegkundige is een functionaris die een grote mate van zelfstandigheid heeft en een eigen aansprakelijkheid draagt. Samen met de huisarts en de doktersassistent draagt de praktijkondersteuner / praktijkverpleegkundige zorg voor de verbetering van de toegankelijkheid en kwaliteit van huisartsenzorg.

Instroomcriteria

Voor de verschillende opleidingsvarianten gelden andere instroomcriteria:

Variant 1: Praktijkondersteuner op basis van het competentieprofiel 2017 (POH).
Deze variant is voor cursisten met een MBO-V of Inservice vooropleiding, of een andere hbo-opleiding zoals Fysiotherapie.

  1. Diploma MBO-V of
  2. Diploma In-service verpleegkundige (A, B, Z) of een
  3. andere hbo-opleiding: Fysiotherapie, Diƫtetiek (andere hbo-opleidingen niet toelaatbaar)
  4. Waar nodig een (telefonisch) intakegesprek.

Variant 2: Praktijkverpleegkundige op basis van het competentieprofiel 2017 (POH).
Deze verkorte variant is voor cursisten met een HBO-V vooropleiding.

  1. Diploma HBO-V.

Inschrijven

Inschrijven voor de opleiding Praktijkondersteuner / Praktijkverpleegkundige Huisartsenpraktijk gaat niet via Studielink. Deze landelijke aanmeldapplicatie is alleen bedoeld voor bachelor- en masteropleidingen in het hoger onderwijs.

Je kan een inschrijfformulier opvragen bij Studentenzaken via 038 42 555 42 of studentenzaken@viaa.nl. Je ontvangt dan ook informatie over de betaling van het verschuldigde cursusgeld.

Download de deeltijdfolder

Heb je nog vragen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de opleiding Praktijkondersteuner / Praktijkverpleegkundige? Geef dan je e-mailadres door aan het secretariaat en ontvang een paar keer per jaar de nieuwsbrief en uitnodigingen voor bijeenkomsten. Ook voor vragen over de opleiding kun je terecht bij het opleidingssecretariaat.

Aanvullende informatie