Praktijkondersteuner en Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg

Heb jij passie voor de zorg? Wil je patiënten met een chronische aandoening graag ondersteunen? En lijkt het je wat om je eigen spreekuren te houden? Dan is de deeltijdopleiding Praktijkondersteuner in de huisartsenzorg (POH) of Praktijkverpleegkundige in de huisartsenzorg (PVH) bij Hogeschool Viaa in Zwolle iets voor jou.

Wat doet een praktijkondersteuner?

Als praktijkondersteuner bij de huisarts neem je gedelegeerde inhoudelijke taken over van de huisarts. Je houdt je eigen spreekuren voor patiënten met chronische ziekten als diabetes mellitus type 2, hart- en vaatziekten en astma en COPD. Gedragsveranderingen, zoals stoppen met roken, afvallen, meer bewegen en een gezondere levensstijl motiveer je. Je controleert patiënten regelmatig en waar nodig stel je (in overleg met de huisarts) het behandelplan bij. Belangrijke samenwerkingspartners voor jou als praktijkondersteuner zijn de huisarts, doktersassistente, fysiotherapeut, diëtiste, apotheker en specialisten in de tweedelijn. Als POH draag je tenslotte bij aan het waarborgen van de kwaliteit in de huisartsenpraktijk.

Lees hier meer Informatie over Praktijkondersteuner huisartsenzorg

Wat doet een praktijkverpleegkundige?

Je verleent als PVH in zowel complexe als hoogcomplexe situaties zorg aan patiënten met chronische aandoeningen, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en astma en COPD. Daarnaast ondersteun je de huisarts bij oncologische zorg, ouderenzorg en palliatieve zorg. Je wordt opgeleid om zorg te verlenen in situaties waarbij vaak sprake is van multimorbiditeit. Zorg op maat speelt hierin een grote rol. Praktijkverpleegkundige in de huisartsenzorg is een nieuwe functie. Deze opleiding is daarom uitermate geschikt voor verpleegkundigen met visie en die van pionieren houden.

Lees hier meer Informatie over Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg

Heb je nog vragen?

Meer weten over Praktijkondersteuner of Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg? Neem dan contact op met Connie Bakker, via onderstaande contactgegevens. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van onze opleidingen en uitnodigingen ontvangen voor bijeenkomsten en cursussen, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.