Tijdens de opleiding Social Work deeltijd

Tijdens de opleiding Social Work deeltijd word je opgeleid tot een allround social worker op hbo-niveau. Je leert alles over het werken met jongeren, het begeleiden van gezinnen en het ondersteunen van mensen met psychische klachten of een beperking.

De colleges staan in het teken van verdieping, verbreding en toepassing van de theorie. Je kunt met vragen terecht bij docenten, werkt veel samen met medestudenten en bent vanaf het eerste jaar actief in de beroepspraktijk. Omdat we een relatief kleine hogeschool zijn, kunnen we je bij dit alles goed begeleiden. Bovendien krijg je de mogelijkheid om flexibel te studeren.

Hbo Social Work deeltijd van jaar tot jaar

De propedeuse

In het eerste jaar van de opleiding Social Work deeltijd doe je basiskennis op, leer je werken op hbo-niveau en ontwikkel je een onderzoekende houding. Je kijkt naar de maatschappelijke rol van een sociaal werker en richt je op de benodigde sociologische en communicatieve vaardigheden. Ongeveer anderhalve dag per week ga je aan het werk om ervaring op te doen in het sociale domein.

De hoofdfase

Jaar twee en drie zijn gericht op het uitbreiden en verdiepen van jouw basiskennis en -vaardigheden. Naast de algemene vakken kies je een profiel: Jeugd, Zorg of Welzijn en samenleving. Ook ben je actief in het werkveld. In jaar twee werk je anderhalve dag per week, in jaar drie ongeveer twee dagen. Halverwege jaar drie start je met een onderzoek dat bijdraagt aan de praktijk.

Professionaliseren en afstuderen

In het vierde jaar van de opleiding Social Work deeltijd heb je vrije professionaliseringsruimte. Je kunt bijvoorbeeld een keuzemodule volgen, een minor kiezen, literatuur bestuderen of een project uitvoeren op een praktijkplek. Ook ga je afstuderen. Tijdens het afstuderen breng je alles wat je hebt geleerd in de praktijk. En wordt de verbinding tussen kennis, houding en vaardigheden zichtbaar.

Vraag de deeltijdbrochure aan

Onderwijsprogramma in schema Social Work deeltijd

Wat wil je weten?