Verschillende routes bij Social Work deeltijd

We bieden verschillende routes bij Social Work deeltijd. Je kunt de reguliere route van vier jaar volgen, maar ook flexibel studeren. Een uitkomst, zeker als je de opleiding combineert met een baan, gezin of vrijwilligerswerk.

Social Work deeltijd

Deeltijdroute Social Work

Hbo Social Work deeltijd is een brede opleiding waar je jezelf persoonlijk ontwikkelt en goed wordt voorbereid op het werken in de praktijk. Al vanaf het eerste jaar participeer je anderhalve dag per week in de beroepspraktijk om nieuwe kennis toe te passen en ervaring op te doen. Daarnaast kun je flexibel studeren: op basis van leeruitkomsten stippel je grotendeels zelf jouw route naar het diploma uit.

Flexibel studeren en vrijstellingen

Je krijgt bij Hogeschool Viaa de vrijheid om flexibel te studeren. Eens in de veertien dagen heb je op dinsdag een lesdag op school, de rest van de tijd plan je zelf in. Daarnaast zijn er vier werk(veld)dagen om samen met groepsgenoten het werkveld te verkennen.

We stellen een onderwijsprogramma samen dat bij jouw situatie, kennis en ervaring past. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bepaalde onderdelen over te slaan en de opleiding te versnellen. Ook is het mogelijk om de opleiding over meerdere jaren te verspreiden, waardoor de studiebelasting per periode lager is.

Versnellen is mogelijk als je al beschikt over een hbo-diploma of ervaring hebt in het sociaal domein. Je komt dan in aanmerking voor een vrijstelling. We gaan (na inschrijving) met jou in gesprek om na te gaan of je een vrijstelling kunt krijgen. Op basis van de vrijstellingen stellen we een onderwijsprogramma samen dat bij jouw situatie past.

Vraag de deeltijdbrochure aan

Social Work voltijd

De deeltijdopleiding Social Work aan Hogeschool Viaa is een specifiek ingerichte deeltijdopleiding. Je hebt minder contacturen op school, terwijl de beroepspraktijk een prominente plek heeft. Vanaf jaar 1 tot en met jaar 4 participeer je in de beroepspraktijk van Social Work. Je colleges en contactmomenten bieden we aan op één vaste dag een keer in de 2 weken.

Lees meer over Social Work voltijd

Wat wil je weten?