Toelating tot Social Work deeltijd

Hoe het zit met de toelating tot Social Work deeltijd? Je mag je inschrijven na het afronden van de havo, het vwo of een mbo-opleiding op niveau 4. Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je een toelatingsexamen afleggen.

Starten met hbo Social Work deeltijd

Je kunt in september starten met de opleiding hbo Social Work deeltijd. De opleiding duurt vier jaar, maar we bieden de mogelijkheid om flexibel te studeren: op basis van jouw situatie, kennis en ervaring stellen we een onderwijsprogramma samen dat bij jouw situatie past. Hierdoor kan het zijn dat je de opleiding niet in vier, maar in twee, drie of misschien zes jaar afrondt.

Geschikte praktijkplek

Voordat je start met Social Work deeltijd, heb je een betaalde of onbetaalde praktijkplek in het sociaal domein nodig. Op deze plek moet je werkzaamheden op hbo-niveau kunnen uitvoeren. Lukt het je niet om een geschikte werkplek te vinden, dan helpen we je daarbij.

Brugmodule Social Work deeltijd

Heb je een mbo-achtergrond en twijfel je over de stap naar het hbo? Volg dan onze brugmodule. Je maakt kennis met belangrijke onderwerpen en ontwikkelt hbo-vaardigheden. Zo ontdek je of het hbo bij je past en start je zelfverzekerder met Social Work.

Vraag de deeltijdbrochure aan

Wat wil je weten?