Toelating tot Verpleegkunde

Hoe het zit met de toelating tot Verpleegkunde? Je mag je inschrijven na het afronden van de havo, het vwo of een mbo-opleiding op niveau 4. De mbo-opleiding hoeft niet zorg-gerelateerd te zijn.

Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je een toelatingsexamen afleggen.

Van mbo naar hbo

Heb je een mbo-achtergrond en weet je niet zeker of een hbo-opleiding iets voor jou is? Op Hogeschool Viaa organiseren we onder
meer een mbo-hbo dag, de brugmodule mbo-hbo en ook kun je komen proefstuderen. Je verkent of studeren op het hbo bij jou past.

Vraag de brochure van de opleiding Verpleegkunde aan

Overstappen van hogeschool

Volg jij elders de hbo-opleiding Verpleegkunde en overweeg je over te stappen naar Hogeschool Viaa? Allereerst is het goed om je te realiseren dat overstappen erg ingewikkeld is vanwege de verschillende curricula van de hogescholen. Er zijn mogelijkheden bij de voltijdse vierjarige route, mits je elders een propedeuse hbo-v hebt afgerond. Dan kun je instromen in jaar twee van dezelfde route die je elders volgt. Vervolgens heb je zelf de regie op een goede aansluiting. Goed om te weten: je kunt niet overstappen naar de versnelde route, want die is alleen te volgen vanaf studiejaar 1.

Wat wil je weten?